Idealne na leniwy weekend.
Szybko i smacznie,
czyli tak, jak lubimy najbardziej.
Tosty pomidorowe
kilka kromek chleba
pomidor
czerwona cebula
3 łyżki sera typu Philadelphia
2 łyżeczki zielonego pesto
łyżka oliwy
sól, pieprz
Pieczywo wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i podpiekamy, aż kromki delikatnie się zrumienią. W międzyczasie mieszamy serek z pesto, pomidory kroimy w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Na przestudzonych kromkach rozprowadzamy ser, układamy na nich pomidory i cebulę. Tosty smarujemy na wierzchu oliwą oraz posypujemy solą i pieprzem. Ponownie wkładamy do piekarnika i przypiekamy.
Szybko i smacznie,
czyli tak, jak lubimy najbardziej.

Tosty pomidorowe
kilka kromek chleba
pomidor
czerwona cebula
3 łyżki sera typu Philadelphia
2 łyżeczki zielonego pesto
łyżka oliwy
sól, pieprz
Pieczywo wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i podpiekamy, aż kromki delikatnie się zrumienią. W międzyczasie mieszamy serek z pesto, pomidory kroimy w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Na przestudzonych kromkach rozprowadzamy ser, układamy na nich pomidory i cebulę. Tosty smarujemy na wierzchu oliwą oraz posypujemy solą i pieprzem. Ponownie wkładamy do piekarnika i przypiekamy.
Fajny pomysł z tym pesto zwłaszcza ze same pomidory jako takie już niekoniecznie najlepsze
OdpowiedzUsuńpesto nadaje fajnego wyrazistego smaku, tościki polecają się do sałatek :)
UsuńŚwietny pomysł na pyszną przekąskę.
OdpowiedzUsuń