5 listopada 2017

Tosty z pomidorami.

Idealne na leniwy weekend.
Szybko i smacznie,
czyli tak, jak lubimy najbardziej.


Tosty pomidorowe

kilka kromek chleba
pomidor
czerwona cebula
3 łyżki sera typu Philadelphia
2 łyżeczki zielonego pesto
łyżka oliwy
sól, pieprz

Pieczywo wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i podpiekamy, aż kromki delikatnie się zrumienią. W międzyczasie mieszamy serek z pesto, pomidory kroimy w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Na przestudzonych kromkach rozprowadzamy ser, układamy na nich pomidory i cebulę. Tosty smarujemy na wierzchu oliwą oraz posypujemy solą i pieprzem. Ponownie wkładamy do piekarnika i przypiekamy. 

3 komentarze:

  1. Fajny pomysł z tym pesto zwłaszcza ze same pomidory jako takie już niekoniecznie najlepsze

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pesto nadaje fajnego wyrazistego smaku, tościki polecają się do sałatek :)

      Usuń
  2. Świetny pomysł na pyszną przekąskę.

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...