24 marca 2014

Makaron z fasolką.

Po ostatnich podróżach.
I tu.
I tam.
Przyszła kolej na domową prostotę.
I choć zawsze na dłuższych wakacjach tęsknię za naszą domową kuchnią,
Po powrocie jest ona niezwykle prosta i leniwa.
Nie oznacza to jednak, że jest mało smaczna...



Tak na przykład, jak ten makaron.
Prosto, smacznie i ekspresowo.
Zapraszam!


Makaron z fasolką.

200 g fasolki szparagowej
200 g ulubionego makaronu
150 g sera cheddar
kilka kropel tabasco
2 łyżki pestek słonecznika

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Fasolkę płuczemy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu, łączymy z makaronem, startym serem, tabasco (według uznania), oraz uprażonymi pestkami słonecznika. Całość mieszamy, aż ser ładnie się roztopi. Doprawiamy solą do smaku. Podajemy na ciepło.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. a ja kocham taką prostotę, sama ją serwuję...tak, że idealnie trafiłaś;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się, czasem nie ma potrzeby zbyt długo stać przy garach, żeby przygotować pyszności :)

      Usuń
  2. Niewiele trzeba czasem do smaku <3

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...