Po ostatnich podróżach.
I tu.
I tam.
Przyszła kolej na domową prostotę.
I choć zawsze na dłuższych wakacjach tęsknię za naszą domową kuchnią,
Po powrocie jest ona niezwykle prosta i leniwa.
Nie oznacza to jednak, że jest mało smaczna...
Tak na przykład, jak ten makaron.
Prosto, smacznie i ekspresowo.
Zapraszam!
Makaron z fasolką.
200 g fasolki szparagowej
200 g ulubionego makaronu
150 g sera cheddar
kilka kropel tabasco
2 łyżki pestek słonecznika
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Fasolkę płuczemy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu, łączymy z makaronem, startym serem, tabasco (według uznania), oraz uprażonymi pestkami słonecznika. Całość mieszamy, aż ser ładnie się roztopi. Doprawiamy solą do smaku. Podajemy na ciepło.
Smacznego!
I tu.
I tam.
Przyszła kolej na domową prostotę.
I choć zawsze na dłuższych wakacjach tęsknię za naszą domową kuchnią,
Po powrocie jest ona niezwykle prosta i leniwa.
Nie oznacza to jednak, że jest mało smaczna...


Tak na przykład, jak ten makaron.
Prosto, smacznie i ekspresowo.
Zapraszam!

Makaron z fasolką.
200 g fasolki szparagowej
200 g ulubionego makaronu
150 g sera cheddar
kilka kropel tabasco
2 łyżki pestek słonecznika
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Fasolkę płuczemy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu, łączymy z makaronem, startym serem, tabasco (według uznania), oraz uprażonymi pestkami słonecznika. Całość mieszamy, aż ser ładnie się roztopi. Doprawiamy solą do smaku. Podajemy na ciepło.
Smacznego!
a ja kocham taką prostotę, sama ją serwuję...tak, że idealnie trafiłaś;)
OdpowiedzUsuńcieszę się, czasem nie ma potrzeby zbyt długo stać przy garach, żeby przygotować pyszności :)
UsuńNiewiele trzeba czasem do smaku <3
OdpowiedzUsuń