Kto lubi białą fasolę, ręka do góry!
Kto lubi ziemniaki, ręka do góry!
Kto lubi ser, ręka do góry!
Jeśli Wasza ręka jest nieustannie w górze, nie możecie nie polubić tego dania. Taka mieszkanka dla miłośników tych trzech rzeczy to niebo w gębie :)
Nie przedłużając więc...
Zasmażane ziemniaki z serem i fasolą.
750 g ziemniaków
puszka białej fasoli (400 g)
50 g sera Cheddar
sól, pieprz
2 łyżki oleju
[Listonic]
Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Używając widelca rozgniatamy grubo ziemniaki wraz z fasolą.
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy ziemniaki z fasolą i smażymy na małym ogniu, nie mieszając przez ok. 15 minut. Tak, by spód ładnie się zarumienił i stał chrupiący. Przewracamy całość na drugą stronę, nie przejmując się, że część z tego nam się połamie. Smażymy kolejne 15 minut.
Dodajemy starty ser. Delikatnie mieszamy.
Rozkładamy na talerze. Na wierzchu posypujemy pieprzem.
Podajemy z sałatą, i/lub sosem tajskim.
Brzmi bardzo smacznie. Jak to mawiają - nie wszystko złoto co się świeci:)
OdpowiedzUsuńwęglowodany!cholesterol!kalorie!
OdpowiedzUsuńale kto się tym przejmuje?
ja nie:))
mniammmmm
jak dla mnie bomba;) a to że wygląda tak a nie inaczej to nie istotne-ważne że smakuje;)
OdpowiedzUsuńJa lubię wszystko!
OdpowiedzUsuńPycha!
Mało atrakcyjne ale atrakcyjne
OdpowiedzUsuńczęsto te najmniej atrakcyjne, najlepiej smakują :)
OdpowiedzUsuńnajważniejsze, że pewnie przesmaczne :)
OdpowiedzUsuńfajne jedzonko i juz mi posmakowalo:)
OdpowiedzUsuńAniu, święta prawda! :)
OdpowiedzUsuńMoniko, ja też nie! poza tym raz na jakiś czas nie zaszkodzi :)
pozdrawiam Was!