W ramach 'Waszego tygodnia' na moim blogu.
Dziś kotlety, bo jeszcze nie było.
Kotlety warzywne z pęczakiem.Według przepisu ze strony addio pomidory, o, tutaj.
Pyszne oczywiście, jak wszystkie Wasze przepisy :)
50 g pęczaku
30 g cebuli
1 ząbek czosnku
50 g czerwonej papryki
100 g cukinii
jajko
sok z cytryny
3 łyżki mąki
sól, pieprz
parmezan
Pęczak gotujemy, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy i krótko podsmażamy na oliwie. Wszystkie składniki poza parmezanem dokładnie łączymy ze sobą. Formujemy kotlety i obtaczamy je w startym parmezanie. Smażymy na patelni na zloty kolor.
umknął mi gdzieś ten przepis
OdpowiedzUsuńa brzmi niezwykle pysznie
pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuń