16 kwietnia 2010

Moje gotowanie - Wasze przepisy


W ramach 'Waszego tygodnia' na moim blogu.
Dziś kotlety, bo jeszcze nie było.
Kotlety warzywne z pęczakiem.
Według przepisu ze strony addio pomidory, o, tutaj.
Pyszne oczywiście, jak wszystkie Wasze przepisy :)

50 g pęczaku
30 g cebuli
1 ząbek czosnku
50 g czerwonej papryki
100 g cukinii
jajko
sok z cytryny
3 łyżki mąki
sól, pieprz
parmezan

Pęczak gotujemy, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy i krótko podsmażamy na oliwie. Wszystkie składniki poza parmezanem dokładnie łączymy ze sobą. Formujemy kotlety i obtaczamy je w startym parmezanie. Smażymy na patelni na zloty kolor.

2 komentarze:

  1. umknął mi gdzieś ten przepis
    a brzmi niezwykle pysznie

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...