15 kwietnia 2010

Moje gotowanie - Wasze przepisy


W ramach 'Waszego tygodnia' na moim blogu.


Zupa.
Z soczewicy. 
Zielonej.
Nie czerwonej.
Po prostu.
Od Komarki.


1 cebula
kubek czerwonej/zielonej soczewicy
puszka pomidorów
1 l bulionu warzywnego
bazylia
sól, pieprz
oliwa
kwaśna śmietana

Posiekaną cebulę podsmażamy na oliwie. Dodajemy soczewicę i lekko rozdrobnione pomidory. Mieszamy i smażymy przez chwilę. Dolewamy bulion. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i całość dusimy nie mniej niż 20 minut. Przyprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną bazylią. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany.
Do tego bagietka.

Mmmm... to był dobry wybór.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Cieszę się, że smakowała :) Ostatnio też kupiłam zieloną soczewicę i chyba za Twoim przykładem też zmienię sobie kolor ulubionej zupy na chwilę ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. ładne te zdjęciowe zirenka

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...