A co powiecie na połączenie tofu z awokado?
Ja Wam powiem, że bardzo mi przypadło do gustu.
Pyszna wegańska pasta.
Zieloniutka.
Pyszniutka...
Pasta z tofu i awokado
awokado
2 zielone cebulki
100 g miękkiego tofu
sól, pieprz
łyżka soku z cytryny
garść listków bazylii
Awokado obieramy. 1/3 kroimy w drobną kostkę, resztę wrzucamy do miksera wraz z zieloną cebulką, bazylią, tofu i sokiem z cytryny. Miksujemy przez chwilę. W misce mieszamy z pokrojonym awokado oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ja Wam powiem, że bardzo mi przypadło do gustu.
Pyszna wegańska pasta.
Zieloniutka.
Pyszniutka...
Pasta z tofu i awokado
awokado
2 zielone cebulki
100 g miękkiego tofu
sól, pieprz
łyżka soku z cytryny
garść listków bazylii
Awokado obieramy. 1/3 kroimy w drobną kostkę, resztę wrzucamy do miksera wraz z zieloną cebulką, bazylią, tofu i sokiem z cytryny. Miksujemy przez chwilę. W misce mieszamy z pokrojonym awokado oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mam jedno pytanie: czy do tej pasty trzeba użyć jakiegoś specjalnego tofu, np. silken, czy takie zwykłe, powiedzmy polsoja czy sunfood też da radę?
OdpowiedzUsuńMusi być miękkie, twarde nie stworzy nam pasty. Firma bez znaczenia, ale żeby było kremowe.
UsuńDziękuję za odpowiedź! :-)
UsuńTakim pastą zawsze mówię TAK!
OdpowiedzUsuńUwielbiam tofu, zwłaszcza smażone na dobrym oleju :)
OdpowiedzUsuńnoooo ja też :D
Usuń