23 czerwca 2015

Tofu i awokado razem w pysznej paście.

A co powiecie na połączenie tofu z awokado?
Ja Wam powiem, że bardzo mi przypadło do gustu.
Pyszna wegańska pasta.
Zieloniutka.
Pyszniutka...




Pasta z tofu i awokado

awokado
2 zielone cebulki
100 g miękkiego tofu
sól, pieprz
łyżka soku z cytryny
garść listków bazylii

Awokado obieramy. 1/3 kroimy w drobną kostkę, resztę wrzucamy do miksera wraz z zieloną cebulką, bazylią, tofu i sokiem z cytryny. Miksujemy przez chwilę. W misce mieszamy z pokrojonym awokado oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

6 komentarzy:

  1. Anonimowy24/6/15

    Mam jedno pytanie: czy do tej pasty trzeba użyć jakiegoś specjalnego tofu, np. silken, czy takie zwykłe, powiedzmy polsoja czy sunfood też da radę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musi być miękkie, twarde nie stworzy nam pasty. Firma bez znaczenia, ale żeby było kremowe.

      Usuń
    2. Anonimowy26/6/15

      Dziękuję za odpowiedź! :-)

      Usuń
  2. Takim pastą zawsze mówię TAK!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tofu, zwłaszcza smażone na dobrym oleju :)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...