I zostałam sama.
Goście wrócili do siebie.
Niedźwiedź w delegacji [ w Europie swoją drogą, co oznacza walizkę pełną pyszności :) ]
A ja cieszę się ciszą i spokojem.
I tym, że nie muszę się do nikogo odzywać.
Choć przez jeden dzień.
A do Was piszę, pisać mogę- to nie zakłóca mojego spokoju :)
Dobrze być z powrotem.
Cukinia zapiekana z grzybami.
350 g cukinii
150 g boczniaków
szczypiorek
oliwa
70 ml bulionu
80 g jogurtu naturalnego
łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
starty ser
[Listonic]
Cukinię kroimy w grube plastry, grzyby na kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cukinię i grzyby, mieszamy aż będą miękkie i lekko zbrązowieją. Doprawiamy i zdejmujemy z patelni, jednak nie studzimy. Do pozostałego na patelni tłuszczu dolewamy bulion. W jogurcie rozprowadzamy mąkę i dolewamy na patelnię. Doprowadzamy do wrzenia. Do żaroodpornej formy wkładamy grzyby i cukinię oraz zawartość patelni. Posypujemy startym serem i zapiekamy w 250°C, aż ser się zrumieni. Po wyjęciu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Goście wrócili do siebie.
Niedźwiedź w delegacji [ w Europie swoją drogą, co oznacza walizkę pełną pyszności :) ]
A ja cieszę się ciszą i spokojem.
I tym, że nie muszę się do nikogo odzywać.
Choć przez jeden dzień.
A do Was piszę, pisać mogę- to nie zakłóca mojego spokoju :)
Dobrze być z powrotem.
Cukinia zapiekana z grzybami.
350 g cukinii
150 g boczniaków
szczypiorek
oliwa
70 ml bulionu
80 g jogurtu naturalnego
łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
starty ser
[Listonic]
Cukinię kroimy w grube plastry, grzyby na kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cukinię i grzyby, mieszamy aż będą miękkie i lekko zbrązowieją. Doprawiamy i zdejmujemy z patelni, jednak nie studzimy. Do pozostałego na patelni tłuszczu dolewamy bulion. W jogurcie rozprowadzamy mąkę i dolewamy na patelnię. Doprowadzamy do wrzenia. Do żaroodpornej formy wkładamy grzyby i cukinię oraz zawartość patelni. Posypujemy startym serem i zapiekamy w 250°C, aż ser się zrumieni. Po wyjęciu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Aj jakie to musi być pyszne mmm :-)
OdpowiedzUsuń:) Odpoczywaj!
OdpowiedzUsuńNa relacje poczekam:)
p.s. A danie pysznosci:)
Taki dzień odpoczynku,pobycia samej ze sobą jest wręcz wskazany;)pyszne danie z grzybami,dawno ich nie jadłam,pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWyglada pysznie:)Narobilas mi ochoty na boczniaki:)
OdpowiedzUsuńA wiesz, ze ja tez lubie zostac zupelnie sama raz na jakis czas? Milo miec gosci, ale czasem chcialoby sie po prostu posiedziec w ciszy. I upichcic cos tylko dla siebie.
OdpowiedzUsuńo jeju ! pięknie wygląda i musi być genialne w smaku:)))
OdpowiedzUsuńdobrego dnia!
J
Ostatnio polubiłam cukinię w zapiekankach, a o boczniakach najzwyczajniej w świecie zapomniałam! Muszę wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło :)
smakowita propozycja:)
OdpowiedzUsuń