12 września 2014

Tarta pierwsza klasa!

To jest tarta idealna.
Na kolację, kiedy brakuje nam czasu.
Kiedy znajomi dzwonią, że wpadną w odwiedziny.
Lub, kiedy zwyczajnie mamy lenia, a zjedlibyśmy coś na ciepło.



Tarty uwielbiam, a takie proste, to już wyjątkowo.

Zapraszam z wielką przyjemnością.


Tarta ze szpinakiem.

opakowanie ciasta francuskiego
opakowanie sera feta
kilka marynowanych buraczków
200 g szpinaku

Piekarnik z termoobiegiem nagrzewamy do temperatury 200°C. Na blasze układamy ciasto francuskie. Zawijamy jego brzegi, resztę nakłuwamy widelcem. Ciasto obciążamy dodatkową blachą do pieczenia, by nam nie urosło. Pieczemy 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i zdejmujemy wierzchnią blachę. Na tak upieczonym cieście układamy umyty i osuszony szpinak, zmieszany z pokruszoną fetą oraz doprawiony pieprzem. Buraczki kroimy w plasterki i układamy na szpinaku. Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180°C. Wkładamy tartę i pieczemy jeszcze 10-15 minut.

Polecam!

12 komentarzy:

  1. Pycha! Zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. powinnam Cię tytułować moją siostrą;p
    TAKA tarta zawsze daję radę, cokolwiek dasz....francuskie i tak ogarnie temat:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zgadzam się, i jakie proste!

      Usuń
  3. mniam ! ale bym zjadła <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, prosto, a jak pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w tym największy urok takich tart

      Usuń
  5. W pierwszym momencie myślałam, że to pizza:). Wygląda przepysznie i przepis tez nie wygląda na skomplikowany, chyba spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepis najprostszy na świecie! polecam

      Usuń
  6. Wygląda bardzo apetycznie! :)

    Pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...