10 lutego 2014

Nachos. Do filmu.

Zapiekane nachos to jedno z naszych ulubionych finger food.
Często zdarza się, że jemy je na wakacjach, przygotowujemy na imprezy, albo przegryzamy do filmu.
Bo nie ma nic lepszego od zapiekanych nachos oblanych roztopionym serem.
Idealne z guacamole, albo salsą.

Zapiekane nachos.

opakowanie nachos
żółty ser
czarne oliwki
cebula
papryczki jalapeno
(wszystkie składniki według uznania-my na przykład uwielbiamy dużo sera)

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy warstwę nachos, zasypujemy je startym serem, posiekaną cebulą, pokrojonymi w plastry oliwkami i papryczkami. Powtarzamy warstwy, tak by na wierzchu znalazł się ser. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż ser się ładnie zrumieni.


A jaki film polecacie na zimowy wieczór?
Mnie ostatnio zachwycił About Time. Widzieliście już?

6 komentarzy:

  1. Wiele bym dała by mieć je teraz pod ręką :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam nadzieję, że dały się zastąpić czymś innym :)

      Usuń
  2. matko, jakie to proste, a człowiek nie wpadł! wstyd! pozdrawiam;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie, też nie wiem, jak żyła zanim je odkryłam ;)

      Usuń
  3. Jest 1:49, leżę głodna na łużku, a tu takie pyszności D:

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...