19 sierpnia 2013

Racuszki

Dziś bardzo prosto.
Co nie oznacza, że mniej smakowicie ;)


Racuszki z jabłkami.

2,5 szklanki mąki
1,5 szklanki mleka
2 jajka
opakowanie suszonych drożdży
łyżka cukru
2 jabłka
szczypta soli

Mleko podgrzewamy. Do letniego dodajemy drożdże i cukier. Jajka rozmącamy i dodajemy sól. Dodajemy je do mleka wraz z mąką i drobno pokrojonymi jabłkami. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Po tym czasie smażymy na oleju. Podajemy posypane cukrem pudrem.

7 komentarzy:

  1. lubię póżnym latem i na jesieni na kolację

    OdpowiedzUsuń
  2. Już od jakiegoś czasu nachodzi mnie ochota na te pyszności, muszę wkońcu je zrobić pieerwszy raz w życiu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a wiesz, że te właśnie były moje pierwsze! aż mi się nie chce wierzyć, że tyle z tym zwlekałam :)

      Usuń
  3. Racuszki to niebo w gębie, a już te które robi moja babcia to prawdziwa bajka :P Aż naszła mnie ochota ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam! Moja babcia robi zawsze taką furę, że dwa dni jemy ;)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...