17 października 2015

Burak i marchew. I quinoa.

 


Pieczone warzywa.

burak
2 marchewki
czerwona cebula
łyżka oliwy
łyżka miodu
quinoa
sól, pieprz

Warzywa obieramy i kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Wszystko mieszamy z oliwą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika. 200°C - 20-25 minut. Uważamy, by warzywa nie przypaliły się. Przygotowane warzywa podajemy z ugotowaną komosą ryżową.

Smacznego!

15 komentarzy:

  1. Nie przepadam za marchewką, ale to połączenie może być ciekawe. Proste danie więc może spróbuje, pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pieczone warzywa mogłabym jeść tonami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. heheh, przynajmniej kilka razy w miesiącu bywają u mnie i jem do oporu <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham pieczone warzywa, mogłabym jeść tylko je :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham pieczone warzywka..

    OdpowiedzUsuń
  6. Też świetne połączenie :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda przepysznie,na pewno spróbuuje i zapraszam do mnie, ponieważ również zaczynam bloga poświęconego cięzkiej pracy przy włosach jak i odzywianiu : )

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...