burak
2 marchewki
czerwona cebula
łyżka oliwy
łyżka miodu
quinoa
sól, pieprz
Warzywa obieramy i kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Wszystko mieszamy z oliwą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika. 200°C - 20-25 minut. Uważamy, by warzywa nie przypaliły się. Przygotowane warzywa podajemy z ugotowaną komosą ryżową.
Smacznego!
Wspaniałe danie :-)
OdpowiedzUsuńProste i smaczne :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za marchewką, ale to połączenie może być ciekawe. Proste danie więc może spróbuje, pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
UsuńPieczone warzywa mogłabym jeść tonami :)
OdpowiedzUsuń:)))
Usuńheheh, przynajmniej kilka razy w miesiącu bywają u mnie i jem do oporu <3
OdpowiedzUsuńbo i syte, bo i zdrowe no i smaczne!
UsuńKocham pieczone warzywa, mogłabym jeść tylko je :)
OdpowiedzUsuńKocham pieczone warzywka..
OdpowiedzUsuńTeż świetne połączenie :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję za odwiedziny :))
UsuńPychotka!!
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie,na pewno spróbuuje i zapraszam do mnie, ponieważ również zaczynam bloga poświęconego cięzkiej pracy przy włosach jak i odzywianiu : )
OdpowiedzUsuńdziękuję, na pewno zajrzę
Usuń