Szybki przepis
Na szybkie i pyszne śniadanie.
Z dodatkiem mojej miłości - awokado.
Grzanki z salsą.
2 jajka
2 łyżki mleka
łyżka startego parmezanu
sól, pieprz, sól czosnkowa
kilka kromek czerstwego pieczywa
masło do smażenia
1 pomidor
pół awokado
łyżka natki pietruszki
łyżka oliwy z oliwek
odrobina soku z cytryny
płatki chili
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, serem i przyprawami. Obtaczamy w nich pieczywo i pieczemy je następnie z obu stron na rumiany kolor, na patelni z dodatkiem masła.
Pomidor i awokado kroimy drobno. Natkę siekamy. W misce mieszamy dokładnie z oliwą, sokiem i chili.
Na ciepłych grzankach układamy po trochu salsy i doprawiamy solą do smaku.
Smacznego!
Na szybkie i pyszne śniadanie.
Z dodatkiem mojej miłości - awokado.
Grzanki z salsą.
2 jajka
2 łyżki mleka
łyżka startego parmezanu
sól, pieprz, sól czosnkowa
kilka kromek czerstwego pieczywa
masło do smażenia
1 pomidor
pół awokado
łyżka natki pietruszki
łyżka oliwy z oliwek
odrobina soku z cytryny
płatki chili
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, serem i przyprawami. Obtaczamy w nich pieczywo i pieczemy je następnie z obu stron na rumiany kolor, na patelni z dodatkiem masła.
Pomidor i awokado kroimy drobno. Natkę siekamy. W misce mieszamy dokładnie z oliwą, sokiem i chili.
Na ciepłych grzankach układamy po trochu salsy i doprawiamy solą do smaku.
Smacznego!
Pyszny przepis :) Salsa przypomina mi guacamole, które często robię, bo z Mężem je uwielbiamy :)
OdpowiedzUsuńto chyba faktycznie takie pomieszane coś wyszło :)
Usuńoesuuuu DROGI <3
OdpowiedzUsuńhehe
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńpolecam!
UsuńJutro sobie takie przyrządzę :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że było pyszne!
UsuńChyba bardzo lubisz parmezan, bo jest w kazdym prawie przepisie.
OdpowiedzUsuńTak! jest świetnym dodatkiem i dekoracją potraw
Usuń