Jesień to pora ciężkich,
jednogarnkowych potraw.
Rozgrzewających zup.
Dyni.
Czasem jednak, na przekór pogodzie,
przełamujemy nasze posiłki sałatką.
Powiewem lata...
Tabbouleh
pół szklanki kaszy kuskus
duży pomidor
średnia czerwona cebula
pół ogórka wężowego
garść posiekanego koperku
garść posiekanego szczypiorku
garść posiekanej mięty
sok z połowy cytryny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Kuskus przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski i łączymy z ziołami. Dodajemy ostudzony kuskus, oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
jednogarnkowych potraw.
Rozgrzewających zup.
Dyni.
Czasem jednak, na przekór pogodzie,
przełamujemy nasze posiłki sałatką.
Powiewem lata...
Tabbouleh
pół szklanki kaszy kuskus
duży pomidor
średnia czerwona cebula
pół ogórka wężowego
garść posiekanego koperku
garść posiekanego szczypiorku
garść posiekanej mięty
sok z połowy cytryny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Kuskus przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski i łączymy z ziołami. Dodajemy ostudzony kuskus, oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Coś niestandardowego, trzeba próbować takich rzeczy, kuskus ma specyficzny smak, ale łatwo się do niego przekonać ;)
OdpowiedzUsuńod dawna chcę zrobić:)
OdpowiedzUsuńno i dobrze, tak trzeba właśnie - przełamywać smaki, bo nie tylko tyłek rośnie od tych ukochanych jednogarnkowych :)
OdpowiedzUsuńhehe Tobie to chyba akurat nie grozi :P
UsuńWygląda świetnie, a że kuskus bardzo lubię, to na pewno jest genialna ;-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dodaję do obserwowanych,
www.kararinaa.pl
dziękuję, pozdrawiam serdecznie:)
UsuńWygląda super i bardzo zdrowo:)
OdpowiedzUsuńJa robię według oryginalnego przepisu z kaszą bulgur miętą i bazylią ale Twoja brzmi też super