Omlet z gruszkami
(z bloga Smaki i Zapachy)
1 gruszka
3 jajka
3 łyżki mleka
ser z niebieską pleśnią
łyżka masła
łyżka mąki kukurydzianej
łyżeczka cukru
szczypta soli
Gruszki kroimy na kawałki. Smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem cukru. Jajka roztrzepujemy z mlekiem, mąką, solą i pokruszonym serem pleśniowym. Całość wylewamy na patelnię z gruszkami. Smażymy na małym ogniu, aż jajka się zetną. Podajemy na ciepło.
Smacznego!
takiego omletu jeszcze nie jadłam, a wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńjeszcze nie jadłam, ciekawy smak musi być!
OdpowiedzUsuńpysznie, choć nie jadłam takiego połączenia;)
OdpowiedzUsuńOjej cóż za połączenie :) Gruszka i ser pleśniowy? No proszę, aż spróbuje z ciekawości!
OdpowiedzUsuńZ miłą chęcią śledzę Twoje przepisy, pozdrawiam!
Bardzo mi miło :)
Usuńa połączenie jest naj naj naj - koniecznie spróbuj