Ciasto marchewkowe są zazwyczaj pyszne!
To, z bloga addiopomidory
Było również wyśmienite!
I gościom naszym smakowało.
Nawet bardzo!
Także serdecznie polecam, do wypróbowania.
Niezwykle ekspresowe
I niezwykle smaczne.
Ciasto marchewkowe
4 jajka
4 duże marchewki
1 szklanka oleju
300 g mąki
300 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
ok. 100 g orzechów włoskich
(w oryginalnym przepisie ok 75g rodzynek-ja nie dodałam)
Jajka i cukier ucieramy na gładką masę. Powoli dodajemy mąkę i olej. Do masy dodajemy startą na tarce marchew, proszek do pieczenia, sodę i orzechy. Wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (25x35 cm). Pieczemy w 180°C przez ok. 50 minut (bez nawiewu). Kiedy ciasto wystygnie polewamy polewą.
To, z bloga addiopomidory
Było również wyśmienite!
I gościom naszym smakowało.
Nawet bardzo!
Także serdecznie polecam, do wypróbowania.
Niezwykle ekspresowe
I niezwykle smaczne.
Ciasto marchewkowe
4 jajka
4 duże marchewki
1 szklanka oleju
300 g mąki
300 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
ok. 100 g orzechów włoskich
(w oryginalnym przepisie ok 75g rodzynek-ja nie dodałam)
Jajka i cukier ucieramy na gładką masę. Powoli dodajemy mąkę i olej. Do masy dodajemy startą na tarce marchew, proszek do pieczenia, sodę i orzechy. Wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (25x35 cm). Pieczemy w 180°C przez ok. 50 minut (bez nawiewu). Kiedy ciasto wystygnie polewamy polewą.
Pyszne!
OdpowiedzUsuńTen kolor zachwyca.
też mnie on urzekł na blogu u Ani :)
Usuńkolejny raz postanawiam zrobić ciasto marchewkowe:) czeka na realizację:)
OdpowiedzUsuńnie będziesz żałować, jestem przekonana :)
UsuńJedno z najlepszych ciast :)
OdpowiedzUsuńTak! :)
UsuńJak ekspresowe to coś dla mnie! A marchewkowce uwielbiam!
OdpowiedzUsuńEkspresowe ekspresowe, ani się obejrzysz, a już będzie w piekarniku
UsuńWygląda niezwykle apetycznie :)
OdpowiedzUsuńbyło pyszne! szkoda, że się skończyło... Pozdrawiam!
UsuńMożna je robić codziennie i sie nie znudzi:)
OdpowiedzUsuńMożna, można. Polecam.
Usuńja mam piekarnik tylko z nawiewem , chcialabym wiedziec czy tez wyjdzie?wyglada pysznie a moja coreczka uwielbia takie ciasta.pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmyślę, że nie powinno być problemu
Usuńmam nadzieję, ze będzie smakowało :)
Pozdrawiam