24 czerwca 2013

Orzechowo mi! Spaghetti.

Cóż,
zdaje się, że jestem
monotematyczna.
Ale to minie.
Myślę...
Szaleństwo orzechów włoskich w mojej kuchni.
Kiedyś minie :)


Spaghetti z orzechami włoskimi i rukolą.

250 g spaghetti
3 garście rukoli
100 g orzechów włoskich
70g sera gorgonzola
oliwa
2 łyżki octu winnego
łyżka miodu
sól, pieprz

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy orzechy włoskie no ok. 1 minutę. Dolewamy ocet i miód. Dorzucamy umytą i osuszoną rukolę. Po chwili dodajemy pokruszony ser i mieszamy wszystko do momentu aż ser się rozpuści. Mieszamy z makaronem i przyprawiamy do smaku.

8 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. obawiam się, że się w końcu przejem i dopiero będzie :)
      Pozdrawiam!

      Usuń
  2. wygląda tak smakowicie, że aż sama bym zjadła, szkoda tylko, że na orzechy jestem uczulona:( oj...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to musi być straszne, być uczulonym na orzechy!

      Usuń
    2. no nie jest to fajne:( jeszcze w małej ilości mogę je zjeść, ale zajadać się nimi to raczej nie powinnam, puchną mi dziąsła i gardełko:P:)

      Usuń
  3. Po co ma mijac, skoro to takie pyszne szalenstwo? :)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...