Cóż,
zdaje się, że jestem
monotematyczna.
Ale to minie.
Myślę...
Szaleństwo orzechów włoskich w mojej kuchni.
Kiedyś minie :)
Spaghetti z orzechami włoskimi i rukolą.
250 g spaghetti
3 garście rukoli
100 g orzechów włoskich
70g sera gorgonzola
oliwa
2 łyżki octu winnego
łyżka miodu
sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy orzechy włoskie no ok. 1 minutę. Dolewamy ocet i miód. Dorzucamy umytą i osuszoną rukolę. Po chwili dodajemy pokruszony ser i mieszamy wszystko do momentu aż ser się rozpuści. Mieszamy z makaronem i przyprawiamy do smaku.
zdaje się, że jestem
monotematyczna.
Ale to minie.
Myślę...
Szaleństwo orzechów włoskich w mojej kuchni.
Kiedyś minie :)
Spaghetti z orzechami włoskimi i rukolą.
250 g spaghetti
3 garście rukoli
100 g orzechów włoskich
70g sera gorgonzola
oliwa
2 łyżki octu winnego
łyżka miodu
sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy orzechy włoskie no ok. 1 minutę. Dolewamy ocet i miód. Dorzucamy umytą i osuszoną rukolę. Po chwili dodajemy pokruszony ser i mieszamy wszystko do momentu aż ser się rozpuści. Mieszamy z makaronem i przyprawiamy do smaku.
bardzo dobry smak, czemu miałby minąć?:)
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu
obawiam się, że się w końcu przejem i dopiero będzie :)
UsuńPozdrawiam!
wygląda tak smakowicie, że aż sama bym zjadła, szkoda tylko, że na orzechy jestem uczulona:( oj...
OdpowiedzUsuńto musi być straszne, być uczulonym na orzechy!
Usuńno nie jest to fajne:( jeszcze w małej ilości mogę je zjeść, ale zajadać się nimi to raczej nie powinnam, puchną mi dziąsła i gardełko:P:)
Usuń:(
UsuńPo co ma mijac, skoro to takie pyszne szalenstwo? :)
OdpowiedzUsuń:) pyszne pyszne, to prawda!
Usuń