16 marca 2013

Ekspresowo. Brownie.



Kiedy goście dzwonią i mówią, że zaraz będą
Wpadamy w panikę.
I szukamy ekspresowych przepisów na deser.
Pierwszą książką, po którą sięgnęłam
była oczywiście
Nigella Ekspresowo.

Nigella, jak zwykle mnie nie zawiodła.
I powstało przepyszne brownie.
Przepyszne!
I ekspresowe :)


Brownie Nigelli 
(z drobnymi zmianami)

200g gorzkiej czekolady
200g masła
150g cukru
3 jajka
150g posiekanych migdałów
100g pokruszonych orzechów włoskich
łyżeczka cukru waniliowego

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170°C. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy. Odstawiamy, by całość chwilę przestygła.
Ciągle mieszając dodajemy roztrzepane jajka, migdały oraz orzechy.
Masę przekładamy do formy o boku 24 cm. Pieczemy ok. 30 minut.

Enjoy!

2 komentarze:

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...