Kiedy goście dzwonią i mówią, że zaraz będą
Wpadamy w panikę.
I szukamy ekspresowych przepisów na deser.
Pierwszą książką, po którą sięgnęłam
była oczywiście
Nigella Ekspresowo.
Nigella, jak zwykle mnie nie zawiodła.
I powstało przepyszne brownie.
Przepyszne!
I ekspresowe :)
Brownie Nigelli
(z drobnymi zmianami)
200g gorzkiej czekolady
200g masła
150g cukru
3 jajka
150g posiekanych migdałów
100g pokruszonych orzechów włoskich
łyżeczka cukru waniliowego
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170°C. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy. Odstawiamy, by całość chwilę przestygła.
Ciągle mieszając dodajemy roztrzepane jajka, migdały oraz orzechy.
Masę przekładamy do formy o boku 24 cm. Pieczemy ok. 30 minut.
Enjoy!
Faktycznie wygląda super;)
OdpowiedzUsuńświetne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńBlog about life and travelling
Blog about cooking