15 sierpnia 2014

Quesadilla.


Po prostu.
Pyszna quesadilla.
Z przepysznymi zielono-czerwonymi dodatkami.
Dla każdego.
Dużego i małego.
[nawet nie czuję, że rymuję :D ]

Zapraszam.




Quesadilla ze szpinakiem.

duża garść zblanszowanego i dobrze odciśniętego szpinaku
pół słoiczka suszonych pomidorów
opakowanie serka typu Philadelphia
6 placków tortilli
sól
płatki chili

Szpinak i pomidory drobno siekamy. Łączymy z serkiem. Doprawiamy do smaku solą i płatkami chili. Dwa placki tortilli przekładamy masą serową. Układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy ok. 5 minut (aż placki się zrumienią) w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Smacznego!


11 komentarzy:

  1. Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chętnie bym takie zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam! bardzo łatwe w przygotowaniu

      Usuń
  3. Świetny wpis ! Zapraszam do mnie blog o aktywności fizycznej , zdrowym trybie życia i treningach, ale nie tylko :)

    http://aktywnaty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. myślę, że mogłabyś być moją przyjaciółką;p;p

    OdpowiedzUsuń
  5. ale tu to tak chyba nie do końca fit...

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...