Najpierw byliśmy na wakacjach.
A później się trochę rozmnożyliśmy.
O kolejne 4 łapy.
Mała futrzana bestia z szanghajskiej ulicy jest najmniejsza w domu.
A kłóci się najbardziej.
I trzeba pilnować.
I nie spuszczać z oka.
Żeby krew się nie polała,
I tak dalej...
W kuchni nie byłam więc wieki.
A jak weszłam, to wyszłam z cudowną pastą.
Pastą z ciecierzycy.
Prosto ze strony Jadłonomii.
Pasta z ciecierzycy.
puszka ciecierzycy
ok. 100 ml oliwy
4 suszone pomidory
pół czerwonej cebuli
ząbek czosnku
2 łyżki octu balsamicznego
świeża bazylia i rozmaryn ( u mnie po łyżeczce suszonych)
sól i pieprz
Ciecierzycę płuczemy. Cebulę kroimy i podsmażamy na oliwie przez kila minut. Dolewamy ocet balsamiczny i całość dusimy jeszcze przez ok. 4 minuty.
Wszystko wkładamy do blendera i dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
A później się trochę rozmnożyliśmy.
O kolejne 4 łapy.
Mała futrzana bestia z szanghajskiej ulicy jest najmniejsza w domu.
A kłóci się najbardziej.
I trzeba pilnować.
I nie spuszczać z oka.
Żeby krew się nie polała,
I tak dalej...
W kuchni nie byłam więc wieki.
A jak weszłam, to wyszłam z cudowną pastą.
Pastą z ciecierzycy.
Prosto ze strony Jadłonomii.
Pasta z ciecierzycy.
puszka ciecierzycy
ok. 100 ml oliwy
4 suszone pomidory
pół czerwonej cebuli
ząbek czosnku
2 łyżki octu balsamicznego
świeża bazylia i rozmaryn ( u mnie po łyżeczce suszonych)
sól i pieprz
Ciecierzycę płuczemy. Cebulę kroimy i podsmażamy na oliwie przez kila minut. Dolewamy ocet balsamiczny i całość dusimy jeszcze przez ok. 4 minuty.
Wszystko wkładamy do blendera i dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
pasta musi być pyszna!!!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie cudowności!
OdpowiedzUsuńPasta cudnie wygląda :). Lubie wszelkie mazidła :).
OdpowiedzUsuńA te małe to zwykle najbardziej krzykliwe są ;)
no niestety ;) ale utemperujemy troszkę hehe
Usuńw życiu nie jadłam, ale nic straconego, jestem mega ciekawa smaku;)
OdpowiedzUsuńTakiej wersji jeszcze nie robiłam. wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńPokaz bestie, nie badz taka :)
OdpowiedzUsuńA pasta swietna i dobrze doprawiona.