Więc było po indyjsku.
A jak po indyjsku to pikantnie.
A jak pikantnie to potrzebne jest lassi.
Niestety wpadłam na to tuż przed kolacją.
I nie miałam w domu mango.
Miałam za to resztkę mleka kokosowego.
Więc zrobiłam.
Nietypowe.
Kokosowe.
Przydało się :)
Kokosowe lassi.
(dla dwóch osób)
200 g jogurtu naturalnego
250 ml mleka kokosowego
200 ml wody niegazowanej
cukier puder, według uznania
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy ze sobą.
Podajemy schłodzone.
A jak po indyjsku to pikantnie.
A jak pikantnie to potrzebne jest lassi.
Niestety wpadłam na to tuż przed kolacją.
I nie miałam w domu mango.
Miałam za to resztkę mleka kokosowego.
Więc zrobiłam.
Nietypowe.
Kokosowe.
Przydało się :)
Kokosowe lassi.
(dla dwóch osób)
200 g jogurtu naturalnego
250 ml mleka kokosowego
200 ml wody niegazowanej
cukier puder, według uznania
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy ze sobą.
Podajemy schłodzone.
/Nie wiem czy to jeszcze lassi, ale dobrze wybrnęłaś z sytuacji :)
OdpowiedzUsuńwydaje mi się, że tak, choć głowy sobie nie dam za to uciąć :)
UsuńPozdrawiam serdecznie
szczerze mówiąc nigdy wczesniej nie słysząłam określenia lassi :-) Muszę wygooglać o co w tym chodzi :)
OdpowiedzUsuńLassi to napój na bazie jogurtu. Spotykany najczęściej w kuchni indyjskiej. Dobry! :)
UsuńUwielbiam lassi, ale czy rzeczywiscie tak latwo je przygotowac? To podawane w restauracji ma zawsze taka "puchata" konsystencje, troche jak pianka - moze uzywaja do przygotowania blendera? Hmm trzeba zbadac sprawe, bo to rzeczywiscie swietny napoj na lato :)
OdpowiedzUsuńtak, miksujemy, już poprawiam :)
UsuńNajlepsze, najsmaczniejsze są szybkie i spontaniczne pomysły!
OdpowiedzUsuńtaaak :)
UsuńUwielbiam mango lassi, nietypowego, kokosowego nigdy nie piłam:) Do zapamietania!
OdpowiedzUsuńw sam raz na upały :)
Usuńuściski!
Nigdy nie probowalam kokosowego lassi, pilam za to Mango Lassi I bardzo lubie :)
OdpowiedzUsuńkażda wariacja lassi jest pyszna i idealna na lato. zdecydowanie :)
Usuń