Ostatnio na blogach znalazłam to samo, co sama chwilę wcześniej przygotowałam w mojej kuchni.
To samo
Jednak trochę inne :)
Ciekawa frytkowa wariacja.
Frytki z garam masala
4 duże ziemniaki
5 łyżek stopionego masła
2 łyżeczki garam masala
1 łyżeczka płatków chili
sól
[Listonic]
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki. Wkładamy do miski z osoloną wodą i odstawiamy na 20 minut. Następnie dobrze je osuszamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną masłem. Ziemniaki posypujemy chili i garam masala, obracając, aż każdy słupek będzie dokładnie okryte przyprawami.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C i pieczemy w nim ziemniaki przez ok. 40 minut. Aby były ładnie przyrumienione i miękkie.
To samo
Jednak trochę inne :)
Ciekawa frytkowa wariacja.
Frytki z garam masala
4 duże ziemniaki
5 łyżek stopionego masła
2 łyżeczki garam masala
1 łyżeczka płatków chili
sól
[Listonic]
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki. Wkładamy do miski z osoloną wodą i odstawiamy na 20 minut. Następnie dobrze je osuszamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną masłem. Ziemniaki posypujemy chili i garam masala, obracając, aż każdy słupek będzie dokładnie okryte przyprawami.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C i pieczemy w nim ziemniaki przez ok. 40 minut. Aby były ładnie przyrumienione i miękkie.
Uwielbiam takie zapiekane ziemniaczki. Wszelkie frytkowe wariacje są u mnie na duże tak :)
OdpowiedzUsuńzupełnie jak u mnie!
UsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńSmakowite fryteczki:-)
OdpowiedzUsuńChyba zrobie je w najbliższym czasie :P
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka na frytki! ;-)
OdpowiedzUsuńdziękuję, że wpadliście!
OdpowiedzUsuńpolecam fryteczki bardzo serdecznie, cieszę się, że się podobają!