6 stycznia 2014

Burak.

Bardzo długo kręciłam się koło tej pasty.
A to nie mogłam znaleźć buraka,
a to coś innego wypadło.
Bardzo mi było z tą pastą nie po drodze.
Jaka szkoda!
Mogłam odkryć ją wcześniej...
Cóż, lepiej późno, niż wcale


Pasta do chleba z burakiem.
( z książki Vegetariche Brotaufstriche) 

120 g ugotowanych buraków
70 g fety
50 g suszonych moreli
4 łyżki mielonych migdałów
2 łyżki octu owocowego
2 łyżki soku z cytryny
szczypta soli

Składniki pasty wrzucamy do blendera i dokładnie miksujemy ze sobą. Doprawiamy do smaku.

3 komentarze:

  1. ciekawe, nigdy wcześniej o takiej paście nie słyszałam, a sama też nie wpadłam na taki pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. te buraki z puszki to mają być gotowane? puree?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gotowane, już zmieniłam :)

      Usuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...