10 stycznia 2017

Ekspresowo. Bagietka zapiekana z kozim serem.

Bardziej ekspresowo
I na ciepło
To się chyba nie da...



Bagietka z kozim serem

bagietka
rolada z sera koziego
czosnku
oliwa z oliwek

Bagietkę kroimy na kawałki. Każdy z nich nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku i skrapiamy oliwą. Na wierzch układamy plastry sera koziego. Zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 190° przez ok. 10 minut.

Nada się idealnie do zup, np. do tej ostatniej zielonej klik lub do tej innej zielonej klik.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. O wybornie, uwielbiam takie kanapeczki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, wygląda wspaniale, wprost uwielbiam kozi ser :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie pozostaje jedynie wypróbować :)

      Usuń
  3. To wygląda naprawdę dobrze! Uwielbiam wszelkiego rodzaju dobrej jakości sery. Są źródłem wapnia, niezbędnego nam kobietom:) Do tego warzywa! Aż zgłodniałam!

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...