Lubicie brukselkę?
Wydaje mi się, że można ją kochać lub nienawidzić.
Ja lubię.
Nawet bardzo.
A kanapki z pastą brukselkową...
To dopiero coś!
Pasta z brukselki
300 g brukselki
łyżka masła
średni por
łyżka pasty tahini
3 łyżki ziaren słonecznika
3 łyżki prażonych ziaren soi
płatki chili
sok z limonki do smaku
sól
Brukselkę chwilę podgotowujemy w osolonej wodzie. Pora siekamy i posmażamy na maśle. Na osobnej, suchej patelni prażymy ziarna słonecznika. Wszystkie składniki pasty wrzucamy do blendera i miskujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, chili i sokiem z limonki. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta możemy dodać trochę oliwy.
Na zdrowie!
Wydaje mi się, że można ją kochać lub nienawidzić.
Ja lubię.
Nawet bardzo.
A kanapki z pastą brukselkową...
To dopiero coś!
Pasta z brukselki
300 g brukselki
łyżka masła
średni por
łyżka pasty tahini
3 łyżki ziaren słonecznika
3 łyżki prażonych ziaren soi
płatki chili
sok z limonki do smaku
sól
Brukselkę chwilę podgotowujemy w osolonej wodzie. Pora siekamy i posmażamy na maśle. Na osobnej, suchej patelni prażymy ziarna słonecznika. Wszystkie składniki pasty wrzucamy do blendera i miskujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, chili i sokiem z limonki. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta możemy dodać trochę oliwy.
Na zdrowie!
Kocham brukselkę, a w takiej wersji musi smakować genialnie. Do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na pastę do chleba, czy dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brukselkę, Twoja pasta po prostu musi przypaść mi do gustu.
OdpowiedzUsuńwow, pasta brukselkowa, to mnie dopiero zaintrygowałaś! Ja akurat brukselkę uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńCzadowa! Pyszna i kolorowa :)
OdpowiedzUsuńSzczerze ja nie lubię brukselki :) Ale może w takiej wersji bym się do niej przekonała :D
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga do wzięcia udziału w konkursie Wielkanocnym i życzę miłego dnia:)
Nie lubie brukselki
OdpowiedzUsuńA ja bardzo lubię brukselkę :) W każdej formie. Chociaż w takiej szczerze jeszcze nie jadłam. Ale już sobie wpisałam przepis do mojego kajetu z potrawami do diety :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że się przyda i będzie smakować :)
UsuńUwielbiam brukselkę, Twoja pasta po prostu musi przypaść mi do gustu.
OdpowiedzUsuńmam taką nadzieję :)
Usuń