Sałatka z kalafiorem.
mały kalafior
pęczek rzodkiewki
4 ziemniaki
4 jajka
duża garść rukoli
ogórek
opakowanie jogurtu naturalnego
łyżeczka suszonego koperku
łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz
łyżka oliwy
łyżka octu balsamicznego
Ziemniaki obieramy i kroimy w gruba kostkę. Gotujemy 10 minut. Przed końcem gotowania dodajemy różyczki kalafiora. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i każde z nich kroimy na 4 części. Rzodkiewki kroimy na połówki, ogórka w grubą kostkę. Na spód dużego talerza wykładamy rukolę, na niej układamy resztę składników. Całość zalewamy jogurtem wymieszanym z oliwą, octem, papryką, koperkiem, solą i pieprzem.
mały kalafior
pęczek rzodkiewki
4 ziemniaki
4 jajka
duża garść rukoli
ogórek
opakowanie jogurtu naturalnego
łyżeczka suszonego koperku
łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz
łyżka oliwy
łyżka octu balsamicznego
Ziemniaki obieramy i kroimy w gruba kostkę. Gotujemy 10 minut. Przed końcem gotowania dodajemy różyczki kalafiora. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i każde z nich kroimy na 4 części. Rzodkiewki kroimy na połówki, ogórka w grubą kostkę. Na spód dużego talerza wykładamy rukolę, na niej układamy resztę składników. Całość zalewamy jogurtem wymieszanym z oliwą, octem, papryką, koperkiem, solą i pieprzem.
Przepięknie kolorowa;-)
OdpowiedzUsuńprawda? taka wakacyjna :)
Usuńpodoba mi się taki pomysł na kalafiora:)
OdpowiedzUsuńJa też staram się wykorzystywać sezon na kalafiora;)wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńbo kalafiory są super! :D
OdpowiedzUsuń