26 sierpnia 2013

Ekspresowe ciacha.

Ciasto francuskie fajnie jest mieć zawsze w domu.
Bo wtedy w minut kilka można wyczarować pyszne ciasteczka.
Na przykład podczas soboty.
Bardzo leniwej soboty...


Ciasto francuskie z jabłkami

opakowanie ciasta francuskiego
duże jabłko
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka cynamonu
łyżeczka brązowego cukru
25 ml malibu

Jabłko obieramy i kroimy i cienkie plasterki. W misce mieszamy je z sokiem z cytryny, cynamonem i malibu. Ciasto kroimy na 12 części. Na każdej układamy plasterki jabłek i posypujemy je odrobiną cukru.
Pieczemy w 200°C, aż ciasteczka nabiorą ładnego koloru (ok. 25-30 minut).

Życzę wszystkim udanego tygodnia!
E.



7 komentarzy:

  1. Piekłam, zawsze piekę jak jest ciasto francuskie w domu i sama zjadam większość :D

    Bardzo bym chciała abyś stała się częścią ideii, którą właśnie tworzymy :) Tematyka oscyluje w tematy Ci bliskie - ćwiczenia, dieta ale także zaburzenia odżywiania. Widzę, że jesteś biegła w tym temacie także przyda się każda opinia. Zapraszam -> http://dzisiejsza-nadzieja.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. wystraczy mieć ciasto francuskie i juz można wyczarować coś smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jadłam "takie" w Alcudii, rewelacja...;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Masz racje, dobrze miec pod reka kawalek ciasta francuskiego - tak latwo z niego wyczarowac cos pysznego!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. polecasz też z ananasem ;) w formie kółeczek.

    PS. U mnie mały konkurs w formie rozdania. Trzeba odpowiedzieć na jedno, krótkie pytanko. Zapraszam Cię serdecznie do wzięcia udziału ;)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...