22 lipca 2015

Sałatka z kuskusem.

Też się topicie?
U nas słońce nie odpuszcza,
temperatury nie spadają,
a deszcz nas omija szerokim łukiem.
Lato na całego!
I sałatka.



Kuskus z fasolką

100 g kaszy kuskus
250 g zielonej fasolki szparagowej
200 g pomidorów
opakowanie sera feta
czerwona cebula
ząbek czosnku
sok z połowy cytryny
3 łyżki wody
5 łyżek oliwy
sól
płatki chili

Fasolkę oczyszczamy i kroimy na 3 części. Gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 8 minut. Kuskus przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki oliwy i sól. Pomidory kroimy na ósemki. Cebulę drobno siekamy. W małej miseczce łączymy ze sobą pozostałą oliwę, wodę, sok z cytryny, płatki chili, sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystkie składniki łączymy w dużej misce razem z sosem i pokruszoną fetą.


Smacznego!


8 komentarzy:

  1. we Wrocławiu od niedzielnej burzy niekończący się upał. A na sałatkę narobiłaś mi ogromnego smaka :) Muszę jutro kupić fasolkę i przetestuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie powinnam narzekać, ale tak, umieram !:D masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    a sałatka fajna, na upał, na teraz, byle nie gotować za dużo ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda smacznie, ale nawet nie wiem czy na Tajwanie jest kuskus :/!? Więc chyba musiałabym zamienić go na coś innego :). Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W Jastrzębiu-Zdróju też się topimy.....

    OdpowiedzUsuń
  5. W Poznaniu deszcz na zmianę z upałami. Ciekawa sałatka, kolejny fajny sposób na wykorzystanie tej kaszy ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. To czas kiedy lubuję się w takich sałatkach :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny przepis! A właśnie zakupiłam kuskus i zastanawiałam się jak go wykorzystać :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  8. cóż muszę powiedzieć, że po przygotowaniu sałatki dotarły do nas jesienne chłody, to w sumie nie wiem sama, czy ją polecać :P

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...