4 września 2017

Pasta do chleba. Z fasoli.

Przepis z pewnie dobrze Wam znanego bloga Lawendowy Dom.
W swojej wersji zamieniłam jedynie soczewicę na fasolę.
I serdecznie Wam polecam tę wariację pasty.



Pasta z fasoli

puszka białej fasoli
2 średnie marchewki
2 ząbki czosnku
mały por
łyżka przyprawy curry
łyżka słodkiej papryki
olej
sól

Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Dusimy na oleju, aż zrobi się miękka. Po tym czasie doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawą curry, papryką oraz solą. Białą część pora drobno kroimy i również dusimy na małym ogniu do miękkości. Marchew i pora miksujemy razem z fasolą. Doprawiamy jeszcze raz do smaku.


9 komentarzy:

  1. Prezentuje się naprawdę nieźle, curry dodało fajnego koloru w połączeniu z marchewką :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak i bardzo fajnego smaku

      Usuń
  2. Wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, bardzo lubię takie smarowidła!

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię od niedawna wszelkie pasty, o dziwo mój mąż nawet polubił :) Zapiszę sobie przepis do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u nas ostatnio testowaniu past nie ma końca i świetnie się przy tym bawimy, serdecznie polecam

      Usuń
  5. Fantastyczna ta pasta, bardzo takie lubię :) A ten kolor <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Pasty do świeżego chlebka, jak znalzł!

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...