29 lipca 2015

Pesto miętowe.

Dzisiaj mi zielono.
A Wam?


Pesto miętowe.

250 g świeżego groszku
5 łyżek liści mięty
2 łyżki orzechów pinii
ząbek czosnku
łyżeczka wasabi
5 łyżek oliwy z oliwek
ok. 100-150 ml wody
sól, pieprz

Groszek gotujemy ok 5 minut. Następnie wszystkie składniki pesto miksujemy ze sobą i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ugotowanym makaronem.

10 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie :)

    http://maryshealthystart.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. ja do puree z groszku dodaję wasabi, boskie <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ooooo patencik, mniam mniam

      Usuń
    2. :D CZA se pomagać :D

      Usuń
  3. Nigdy nie robiłam miętowego pesto :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę, że nadszedł na nie czas :) szczególnie przyjemne w wakacje

      Usuń
  4. Miętowe pesto? Ależ to musi pachnieć! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Miętowe pesto? Brzmi niezwykle oryginalnie. A skoro jest tam mięta, to musi być ono niezwykle orzeźwiające. W sam raz na letnie upały. Do tego świeże pomidorki koktajlowe z makaronem pełnoziarnistym. Idealne danie na niedzielny, letni dzień. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wszystko się zgadza :) polecam serdecznie

      Usuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...