7 lipca 2013

Hummus imprezowicz.

Poszliśmy na imprezę.
Wraz z Hummusem.
Niestety już z nami nie wrócił...


Hummus

125 g suszonej ciecierzycy (moczonej przez noc)
łyżka pasty tahini
sok z połówki cytryny
2 ząbki czosnku
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
woda do gęstości (min. 3 łyżki)

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą i doprawiamy do smaku. 

10 komentarzy:

  1. kiedyś robiłam, ale bez pasty tahini (dodawałam sezam). i przyprawiałam dodatkowo kminkiem. mami

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis :)
    Organizuję akcję "Jedź powoli, czas nie goni". Zapraszam do przyłączenia się :) Więcej info u mnie na blogu :)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. a co to za masło tahini, to nie wiem ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pasta tahini to pasta z ziaren sezamu. bardzo smakowita!

      Usuń
    2. pasta tahini, to pasta z ziaren sezamu

      Usuń
  4. Widocznie dobrze sie bawil ;)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...