12 marca 2013

Grill. Start.

Z tego co wiem, u Was zima na całego.
A u nas wiosna.
Kwiaty kwitną, ptaszki ćwierkają.
Kozaki pochowane.
Sezon grillowy rozpoczęty.

A jako dodatek do grilla - pyyyyyszna słatka.
Koniecznie wypróbujcie!

Sałatka pomidorowa.

250 g makaronu fusilli
3 pomidory
1/2 słoiczka suszonych pomidorów
3 łyżeczki pesto
ok. 10 czarnych oliwek
2 łyżki orzeszków pinii
sól, pieprz
oliwa z oliwek

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Przekładamy do miski.
Dodajemy pokrojone na cząstki pomidory i pokrojone w dużą kostkę pomidory ze słoika. Oliwki kroimy na połówki i wrzucamy do sałatki. Skrapiamy oliwą i dodajemy pesto. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy zrumienionymi na suchej patelni orzeszkami pinii.


Wiosny życzę!
E.


3 komentarze:

  1. ciekawe składniki, trzeba tylko jeszcze poczekać na sezon grillowy tutaj:)
    Blog about life and travelling
    Blog about cooking

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja już chce zjęśc coś z grilla:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Igła zazdrości przebiła mi serce! Ciesz się i korzystaj. Na szczęście sałatka makaronowa i bez grilla dobrze smakuje :))
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...