13 stycznia 2010

Rozgrzewająca zupa meksykańska


Podczas zimy za oknem, my w domowym zaciszu możemy rozgrzać się zupą. W końcu czym się rozgrzać, jak nie zupą?
Ta, łatwa w przygotowaniu, a jakże pyszna!

Zupa meksykańska

4 ziemniaki
2 cebule
1 duża czerwona papryka
2 ząbki czosnku
1,5 l bulionu
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
oliwa
słodka papryka
majeranek
chili

Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, cebulę i paprykę w cienkie paski. Wszystko dusimy na oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, jeszcze chwilę dusimy. Wlewamy bulion i gotujemy 15 min. Dorzucamy osączone z zalewy fasolę i kukurydzę, koncentrat pomidorowy, przyprawy do smaku. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.
Mam nadzieję, Ty też pokochasz.


4 komentarze:

  1. yhm, wygląda smakowicie, tylko u mnie by bez mięsa nie przeszła :o))))
    ja posiadam straaasznie mięsożernego niedźwiedzia :o)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam spróbować z mięsem mielonym, taka wersja dla mięsożernych. Myślę, że równie dobra :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam..kojejny zrealizowany przepis :) dziekuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kristi, cieszę się!

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...